dimecres, 26 de novembre del 2008

Comentari d'una noticia de la revista ESCOLA CATALANA

La noticia que he triat es titula “escoles en xarxa”, i està escrita per la senyoreta Maria Pau Benito, coordinadora d’Escoles en xarxa del CEIP Joan Juncadella de Sant Vicenç dels Horts.
La noticia ens explica com una escola del cinturó industrial barceloní pot portar a terme una activitat divertida i motivadora perquè els seus alumnes aprenguin a escriure correctament en català.
Aquest fet ho han aconseguit amb el projecte “escoles en xarxa”. En la noticia, la coordinadora ens explica quin sistema has seguit i com han treballat en aquest projecte.
El grup classe al començar l’activitat diària revisa en la seva pissarra tàctil les noticies més destacades que hi ha penjades a la web http://escolesenxarxa.vilaweb.cat/ en l’apartat “darreres aportacions”. Posteriorment llegeixen les més interessants en veu alta i les comenten.
Desprès d’això, decideixen sobre quin tema de l’escola o del seu entorn escriuran aquell dia. Em grups petits escriuen diferents noticies sobre el tema escollit. I de totes elles es tria la millor i es complementa amb les idees de les altres.
Una vegada ja tenen el text redactat correctament l’envien a “escoles en xarxa” i surt publicat a la web.

Personalment crec que es una idea molt positiva i molt engrescadora. En el mateix moment en que un grup classe està treballant l’escriptura de la llengua catalana, també està treballant el diàleg, l’ús de diferents tecnologies, el treball en grup etc.
I el fet que al haver acabat el text definitiu cada dia o setmana, es pugui publicar a internet és un aspecte molt motivador per aconseguir que l’alumnat treballi amb moltes ganes i concentració.

Si us interessa conèixer més coses sobre la revista podeu mirar la següent direcció:

http://www.omnium.cat/www/omnium/ca/

Si en canvi voleu mirar més sobre el projecte "escoles en xarxa" podeu anar a la pàgina:

http://escolesenxarxa.vilaweb.cat/

PÀNIC A LA TAMARITA


El vídeo que veieu aquí penjat, és el resultat del treball que vàrem fer tot el grup 4 en l'assignatura d' NTAE.

El principal objectiu del vídeo era transmetre una emoció, intentar representar els sentiments o emocions a través de les imatges i la música escollida.

En el nostre cas, vàrem voler expressar el sentiment de pànic, de por, realitzar un vídeo sense diàleg, on es veu una persecució per uns jardins amb poca llum i sense ningú aprop. Esperem que el resultat hagi estat satisfactori.

Per a realitzar aquest document hem seguit aquest passos:

  • En primer lloc vàrem gravar les imatges amb una càmera de vídeo que gravava amb cinta miniDV.
  • Posteriorment, amb el programa "Pinnacle Studio 11" vàrem capturar la gravació de la cinta per passar-la a l'ordinador.
  • Un cop capturat el vídeo el següent pas era editar-lo, durant l'edició vàrem utilitzar les transicions, els efectes visuals, vàrem modificar el temps de reproducció, tallar i enganxar vídeos i també vàrem utilitzar inserció de text a diferents parts del vídeo (tenint en compte que sempre que fèiem alguna cosa important guardàvem el projecte per evitar perdre'l).
  • Posteriorment vàrem passar a gravar el vídeo en format wmv gran amb una grandària de 720x576, 25fps i ocupa 50Mb. La principal diferència amb el format dv es que aquest està comprimit.
  • I per últim, a través d'un compte de youtube vàrem penjar el document final en ella.

Creiem que el vídeo recull bastant les sensacions que volíem transmetre, però personalment no estic gaire content del resultat final, perquè vàrem tenir un problema a l'hora de quadrar la música amb les imatges. D'inici ens va quedar molt bé, però al guardar-lo les imatges es van moure i no coincidien.

divendres, 7 de novembre del 2008

AUDACITY, modificar una cançó

Per a començar a treballar amb el programa "Audacity", el primer exercici que hem de fer es modificar una cançó amb el programa.
El procediment que he seguit ha estat silenciar una part de la cançó e introduir la meva veu fent un comentari. Posteriorment això, he introduït unes modificacions en la velocitat de reproducció de la cançó.
Per a que podeu escoltar la meva obra d'art, m'he donat d'alta al programa "Go Ear", que es un programa germà del youtube, però amb pistes de so, hi he ficat la meva cançó. Si la voleu escoltar aquí la teniu:

live is live - Albert: http://www.goear.com/listen.php?v=0fc195b

dimecres, 5 de novembre del 2008

Comentari sobre el llibre LA TERCERA OLA

Desprès de llegir el capítol 1 i de comentar-lo a classe, m’agradaria escriure unes frases que nosaltres vam destacar i que per a la gent que no la llegit l’hi poden servir d’interès. Desprès de cada frasse hi trobareu un comentari personal.

A la pàg. 19 hi trobem la frase: “en una sociedad que se transforma a un ritmo vertiginoso, el objetivo de la educación no debería centrar-se en el presente. La escuela sigue anclada en el pasado”. Aquesta frase ens resumeix el problema que existeix en les moltes escoles que no han volgut adequar els seus temaris a les noves tecnologies i no han volgut invertir diners en la modernització del centre escolar. No pot ser que en el món on vivim, on la tecnologia s’utilitza per a tot hi hagi escoles que no ensenyin a utilitzar i a treballar amb aquestes eines.

A la pàg. 20 hi ha escrit: “los maestros alegan a veces que es muy elevado el precio que hay que pagar por el cambio, tanto a nivel personal como económico y social. Algún dia habrá que lamentar el precio que habrá habido que pagar por no haber cambiado con la sufiente rapidez”. Aquí hi trobem escrit el principal recurs utilitzat per mestres bastant grans per a no tenir que aprendre ells a utilitzar aquestes tecnologies. Com es vol oferir una educació moderna i actualitzada si el professor indirectament es el primer que no vol adequar-se als temps en que vivim?. El problema d’això, és que el que surt perjudicat és el nen, que al cap i al fi, quan sigui més gran es trobarà en inferioritat de condicions amb altres persones dominadores de totes aquestes eines tecnològiques.

A la pàg. 26 hi destaquem: “ el miedo al cambio y la obsesión por el pasado han llevado a la escuela a la inadaptación”. Un centre educatiu que no vol adequar-se a les tecnologies modernes, que no es vol fixar en el funcionament del món actual, és actualment una escola desfasada i no apte per a donar un ensenyament de qualitat.

A la pàg. 22 hi trobem la frase: “el nuevo hombre, con predominio del hemisferio derecho, comprende sobre todo de un modo sensitivo, dejando que vibren todos sus sentidos. Conoce a través de sensaciones. Reacciona ante los estimulos de los sentidos, no ante las argumentaciones de la razón”. Aquí hi trobem reflectit la nova realitat educativa que existeix avui dia. Els nens aprenen molt més a partir d’imatges, de sensacions, de tacte amb les coses, per la qual cosa, és del tot necessari adequar els temaris impartits a classe al món on vivim i fer ús de les noves tecnologies per a poder donar una educació de millor qualitat.